Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи знайдуть хлопці Насірова рекордні 2 мільярди гривень застави для свого шефа?

Волинь-нова

Чи знайдуть хлопці Насірова рекордні 2 мільярди гривень застави для свого шефа?

На таку суму, як вважають слідчі, він завдав збитків державі

Суд з обрання запобіжного заходу главі Державної фіскальної служби Роману Насірову перенесено на 10:00 5 березня, інформує «Українська правда». Таке рішення було прийнято вчора ввечері Солом’янським судом Києва за клопотанням адвокатів чиновника. Романа Насірова знову повезли до лікарні «Феофанія».



2 мільярди гривень – це найбільша застава в історії кримінального процесу України.



Разом із тим, раніше сторона обвинувачення заявила, що лікарі, які обстежували главу ДФС під час засідання, не надали висновків про необхідність його термінової госпіталізації. Прокурори виступали проти перенесення засідання.


Тим часом нардеп Мустафа Найєм повідомив, що САП просить для Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або заставу 2 млрд гривень. Як написав Найєм у Twitter, це найбільша застава в історії кримінального процесу України.



Як ми вже повідомляли, слідство вважає, що Насіров протягом 2015 – 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр». У цей період Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

Telegram Channel