Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У Львові вшанували пам'ять Романа Шухевича

Захід приурочений до дня загибелі генерала-хорунжого та головного командира УПА Романа Шухевича відбувся на вул. Білогорща у Львові

Представники обласної та міської влади, мешканці Львова, почесна варта ліцеїстів Львівського ліцею ім. Героїв Крут та салютна команда ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» поклали квіти до пам’ятника Роману Шухевичу та спільно помолились. На віче біля пам’ятника головнокомандувачу УПА виступили керівники області та міста, передає Zaxid.net.



5 березня 1950 року Роман Шухевич був убитий представниками радянського МДБ.



«Дивлячись на постать Романа Шухевича, розуміюєш, які сьогодні є виклики перед Україною. Сила волі і віра – це єдиний ключ, який може сьогодні бути для нас, для міст, для країни», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.


Довідка. Український політичний діяч Роман Шухевич народився 30 червня 1907 року у Львові. У 1943-1950 роках командував Українською повстанською армією. 5 березня 1950 року був убитий представниками радянського МДБ. Похований у тодішньому с. Білогорща, яке пізніше увійшло до складу Львова.



Telegram Channel