Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Судді не обрали Насірову запобіжний захід

Заява захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянута в понеділок

Про це повідомила журналістам прес-секретар Солом'янського суду Яна Квітченко, інформує Українська правда.


"Зборами суддів було визначено, що чергування суддів здійснюється виключно в суботу. Ми не маємо права сьогодні розглядати заяву", - сказала вона.



Заяву буде передано до канцелярії суду, в понеділок вона буде розподілена слідчому судді, після чого стане відомо про час продовження засідання щодо обрання запобіжного заходу Насірову.



За словами Квітченко, заяву буде передано до канцелярії суду, в понеділок вона буде розподілена слідчому судді, після чого стане відомо про час продовження засідання щодо обрання запобіжного заходу Насірову.


Прес-секретар Солом'янського суду також повідомила, що розгляд як заяви про відвід судді, так і клопотання щодо обрання Насірову запобіжного заходу буде відбуватися в приміщенні Апеляційного суду Києва, оскільки приміщення Шевченківського райсуду, в якому Солом'янський райсуд розглядав клопотання в суботу і неділю, не може вмістити всіх охочих.


Як повідомлялося, раніше суд оголосив перерву в засіданні, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді.


НАБУ закликало суддів Солом'янського райсуду Києва невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.


Як відомо, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".
За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Telegram Channel