Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Просять не панікувати: наші мають право «адекватно» стріляти

Прес-офіцер 72-ї ОМБр Олена Мокренчук спростовує повідомлення про те, що українським воїнам біля Авдіївки заборонили відповідати на обстріли бойовиків

Вона повідомила на своїй сторінці у «Фейсбук»: «У зв'язку із поширенням деякими інтернет-ресурсами провокаційної інформації про нібито заборону військовослужбовцям Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь на обстріли бойовиками позицій наших військ особовий склад 72-ї омбр заявляє таке.
Позиції, які утримує наша бригада, дійсно інтенсивно обстрілює супротивник. Під Авдіївкою він застосовує практично увесь наявний арсенал важкого озброєння, заборонений Мінськими домовленостями, серед якого танки й артилерія.



Особовий склад 72-ї нашої продовжує надійно утримувати займані позиції в районі Авдіївської промзони та впевнено контролює ситуацію



Незважаючи на це, особовий склад 72-ї нашої продовжує надійно утримувати займані позиції в районі Авдіївської промзони та впевнено контролює ситуацію. У разі здійснення обстрілів наших позицій, командирам підрозділів надано право відкривати адекватний вогонь у відповідь.
Зважаючи на зазначене, просимо представників ЗМІ обережно ставитися до сумнівних повідомлень, що мають явно провокаційний характер».
Також Мокренчук процитувала слова командира 1-го батальйону 72-ї ОМБр Олександра Вдовиченка: "Всі військовослужбовці мають високий бойовий дух і мотивацію, ми мужньо захищаємо ввірену ділянку фронту, і нам прикро чути, як нас поливають брудом у ЗМІ через чиюсь нахабну брехню. Такі ЗМІ працюють на нашого ворога, а не для нас і України".
Нагадаємо, що у резонансному зверненні, яке учора передали від військових через низку ЗМІ, зокрема, зазначалося: «Військові, які захищають авдіївську промзону, кажуть, що бойовики потужно ведуть обстріли по позиціях бійців АТО з танків та іншої військової техніки. Натомість, українським солдатам заборонили стріляти у відповідь».

Telegram Channel