Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ДРУЖНІ ПОЧУТТЯ, ПІДКРІПЛЕНІ ДІЛОМ

У кожний свій приїзд на Волинь голова сеймику Люблінського воєводства Конрад Ренькас і заступник директора департаменту міжнародного співробітництва, наш власний кореспондент у Польщі Анджей Вавринюк, як правило, не обминають редакції нашої газети...

У кожний свій приїзд на Волинь голова сеймику Люблінського воєводства Конрад Ренькас і заступник директора департаменту міжнародного співробітництва, наш власний кореспондент у Польщі Анджей Вавринюк, як правило, не обминають редакції нашої газети. Так було і на цей раз. Завітали вони до нас із двома депутатами сеймику — з питань культури і медицини.
Відбулась щира тепла зустріч, під час якої головний редактор газети Степан Сачук розповів гостям про справи і плани колективу, про участь газети у передвиборній кампанії. Конрад Ренькас і Анджей Вавринюк, як завжди, приїхали на Волинь з новими ідеями і пропозиціями про ділову співпрацю, висловили готовність подати області певну практичну допомогу. Зокрема, під час перебування делегації у Ковельському районі досягнуто попередньої домовленості про проведення складної і дорогої операції на серці дванадцятирічному хлопчикові у Замостській клініці, яка має європейський рівень у цій справі. Є певні намітки і щодо практичної допомоги в оснащенні наших лікарняних закладів.
Голова сеймику Люблінського воєводства запропонував з допомогою нашої газети підібрати кілька кандидатур для безкоштовного навчання в Холмському вищому училищі міжнародного співробітництва. Основні вимоги до претендентів — хороша атестація за середню школу і знання польської мови.
Цікава пропозиція Конрада Ренькаса і відносно проведення спільного із Волинською і Брестською областями конкурсу “Кришталева цегла” серед приватних будівельних фірм на кращий об’єкт житлового, господарського, соціально-культурного будівництва. Його переможцям буде надано право споруджувати престижні об’єкти у нас і за кордоном.
Як тут не відзначити із приємністю дружні почуття — не на словах, а на ділі — керівників Люблінського воєводства до нашого краю. І сади польсько-української дружби, і різнобічна економічна допомога, і обміни делегаціями у різних сферах, відкритість в оволодінні кращим досвідом — все це є переконливим підтвердженням цих братерських почуттів. Дуже приємно було почути від шанованих польських гостей високу оцінку ролі нашої газети у зміцненні прикордонного співробітництва.
Головний редактор “Волині” запросив Конрада Ренькаса і Анджея Вавринюка на святкування 65-річчя нашої газети. Запрошення було з вдячністю прийняте.
Telegram Channel