Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

На одержанні хабара викрито інспектора митного поста «Піща» Волинської митниці ДФС

Тепер йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратурою Волині у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами УСБУ в області,  повідомлено про підозру у повторному одержанні неправомірної вигоди, поєднаному із вимаганням, інспектору митного поста «Піща» Волинської митниці ДФС.



Митника викрито за місцем роботи відразу ж після одержання неправомірної вигоди в сумі 180 доларів США.



Правоохоронець двічі упродовж листопада 2016 – лютого 2017 року вимагав та одержував від громадянина неправомірну вигоду на загальну суму майже 6,5 тис. грн. за безперешкодне переміщення на митну територію України тимчасово ввезених транспортних засобів з іноземною реєстрацією в режимі «транзит».


Митника викрито за місцем роботи відразу ж після одержання неправомірної вигоди в сумі 180 доларів США.


Дії правоохоронця кваліфіковано за ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України.


Триває досудове розслідування, у кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення інших епізодів протиправної діяльності підозрюваного, а також можливих аналогічних злочинних дій інших працівників митного поста.


До речі, санкція ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Telegram Channel