Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Так і не ясно, чим отруїлись діти у Лудині

У школі досі відчувається гострий запах отрутохімікатів


Алла ЛІСОВА
Як уже повідомляли, минулої п’ятниці в Лудинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Володимир-Волинського району сталася надзвичайна подія : в результаті розлитої невідомої речовини в лаборантській комп’ютерного класу зазнали отруєння її випарами школярі.



Діти скаржилися на нудоту, слабкість, головокружіння. 21 з них пройшли детальне обстеження в дитячому відділенні Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання




Діти скаржилися на нудоту, слабкість, головокружіння. 21 з них пройшли детальне обстеження в дитячому відділенні Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання. За словами завуча школи Лариси Сівер, зранку в понеділок на стаціонарному лікуванні залишалося троє із них, яким поставили діагноз грип та ГРВІ, стан їхнього здоров’я задовільний.
Для розслідування інциденту, в результаті якого постраждали діти, створена спеціальна комісія на чолі з головою Володимир-Волинської РДА Наталією Василець. До її складу також увійшли представники комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій РДА, ДСНС, Держпродспоживслужби, національної поліції, Володимир-Волинського ТМО, Устилузької об’єднаної територіальної громади Володимир-Волинського району та Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України». До речі, фахівцями Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» в осередку події проведено лабораторно-інструментальні дослідження повітря на вміст шкідливих речовин. Відхилень не виявлено.
Разом з тим Лариса Сівер повідомила, що в коридорі школи зберігається стійкий, але вже менш гострий, неприємний запах якогось отрутохімікату, після чого в роті з’являється гіркий присмак. Навчально-виховний процес у школі тимчасово призупинено. За рішенням комісії, змінено структуру навчального року – з 7 по 10 березня в учнів канікули.
Усі працівники навчального закладу стривожені і чекають на подальші результати лабораторних аналізів, які повинні ідентифікувати хімікат. Відповідні служби зірвали підлогу, вибрали верхній шар грунту й сповна проведуть дезактивацію приміщення. У школі здійснюється вологе прибирання, постійне провітрювання приміщень, буде замінена підлога в місці розливу невідомої речовини.

Telegram Channel