Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ОДНА ПЕЧІНКА НА ДВОХ

Вперше в історії української медицини пересаджено печінку дитині від матері...

Вперше в історії української медицини пересаджено печінку дитині від матері. Зроблено це в Інституті хірургії та трансплантації АМН України. Обох пацієнток - мешканку Сімферополя Ірину Бикову та її одинадцятимісячну доньку виписано з лікарні. Мама й дитина почувають себе добре.

ВЕЛОСИПЕД ДЛЯ СОРОКА ГОНЩИКІВ
Найдовший у світі двоколісний велосипед має довжину майже 26 метрів. Це більше, ніж довжина двох стандартних залізничних вагонів. Створений він в італійському місті Чепарані. У 1998 році сорок пасажирів проїхали на ньому більше 122-х кілометрів. Ускладнення були лише на поворотах.

РЕКОРДСМЕН ПИВНИХ БАРІВ
Багато хто любить пиво. Є і свої рекордсмени. Англієць Брюс Мастерс з 1960 року побував у 33725 барах, де продавали цей напій. Найнапруженішим для нього був 1974 рік, коли він обійшов понад 3000 барів. За його статистикою, в Англії найпоширеніша назва бару — “Червоний Лев”. Він їх нарахував аж 480.

БІГ ЗАДОМ НАПЕРЕД
Індієць Арвінд Пандія пробіг задом наперед по Америці від Лос-Анджелеса до Нью-Йорка, подолавши 2400 кілометрів за 107 днів. Він пробігав у середньому по 22,5 кілометра щодня.

ОЦЕ НІС!..
Існують дані, що в англійця Томаса Веддерса, котрий жив у 1770 роках і працював у мандрівному цирку потвор, довжина носа сягала 19 сантиметрів.
Серед людей, що живуть нині, цей рекорд належить турку Мехмету Озюреку. У січні 2004 року довжина його носа становила близько дев’яти сантиметрів.

ЗМАГАННЯ ТОВСТУНІВ
В італійському місті Форколі відбувся традиційний конкурс краси “Міс товстушка”. У ньому взяло участь сорок дівчат, вага яких за 100 кілограмів. Всі вони мусили бути незаміжні й мати більше п’ятнадцяти років.
Корона дісталась 20-річній Джованні Гуїдоні з містечка Авелліно. Вона виявилась найтовстішою — 189 кілограмів.
Одночасно з дівчатами змагалися й хлопці. Титул “Містер товстун” завоював 206-кілограмовий Фабіо Тезео.
Telegram Channel