Шпаргалка для чоловіків - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.70 € 31.46
Шпаргалка для чоловіків

Волинь-нова

Шпаргалка для чоловіків

Щоб здивувати кохану, зовсім не обов’язково творити кулінарні шедеври. Навіть найпростіша страва, приготована з любов’ю, стане приємним сюрпризом

Яєчно-м’ясний тортик



Інгредієнти: 6 яєць, 250 г фаршу, сіль, перець, 2 плавлені сирки, 2 зубочки часнику, декілька гілочок кропу, майонез, огірок для оздоблення.
Приготування. В мисочку вибити 1 яйце, додати до нього 1/4 фаршу, посолити, поперчити, ретельно вимішати, викласти на пательню, акуратно розрівняти й обсмажити на олії з обох боків на маленькому вогні під кришкою. Так приготувати 4 млинці. Для начинки натерти на дрібній тертці плавлений сир, 2 круто зварених яйця і часник, зелень дрібно посікти, все змішати, заправити майонезом. Коли млинці трохи схолонуть, скласти їх у вигляді тортика, промазуючи начинкою (крім верхнього), дати настоятися, нарізати порційними шматочками і прикрасити зеленню та свіжим огірком.


Салат з куркою, апельсином і корейською морквою



Інгредієнти: 300 г відвареного курячого філе, 1 апельсин, 200 г корейської моркви, 150 г твердого сиру, майонез, йогурт або сметана для заправки.
Приготування. Куряче філе і очищений апельсин нарізати кубиками. Приготувати корейську моркву, натерти на дрібну або крупну тертку твердий сир. Викласти інгредієнти в салатник, заправити майонезом, сметаною або йогуртом (чи іншою заправкою на ваш смак) і добре перемішати.


Ліниві пельмені 



Інгредієнти: для тіста — 3 склянки борошна, 1 яйце,
2/3 склянки води, 1/2 чайної ложки солі; для фаршу — 0,5 кг м’яса, 1 цибулина, сіль та перець — за смаком; морква і часник — за бажанням.
Приготування. Просіяти борошно, додати яйце,сіль, воду і добре вимісити. Залишити тісто на 30–40 хвилин. Тим часом перекрутити через м’ясорубку м’ясо і цибулю, посолити, поперчити, перемішати. Розкачати тісто, викласти на нього фарш і згорнути рулетом, обов’язково защипуючи край. Далі нарізаємо рулет на порції, укладаємо в глибоку сковороду на «подушку» зі смаженої з часником моркви, заливаємо сметаною (можна додати до неї трохи води), посипаємо улюбленою приправою, на кожен «пельмень» кладемо по маленькому шматочку масла, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо страву на невеликому вогні, поки майже вся рідина випарується. Подаючи до столу, посипаємо посіченою зеленню.


Печериці, тушковані у сметані



Інгредієнти: 0,5 кг шампіньйонів, 2–3 ст. л. сметани, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, сіль, перець чорний мелений, 3 ст. л. олії, 20 г вершкового масла.
Приготування. Печериці помити у проточній воді, просушити. Порозрізати гриби навпіл, великі — четвертинками. Цибулю покраяти півкільцями. Сковороду з олією розігріти, покласти шматочок вершкового масла і висипати гриби з цибулею. Після того, як печериці пустять сік, обсмажувати їх, помішуючи, 8–10 хвилин на середньому вогні. Додати до шампіньйонів сметану, трохи води і протушкувати ще 5–7 хвилин. Наприкінці всипати подрібнений часник, сіль і перець. Гриби можна подавати як самостійну страву або з картоплею чи іншим гарніром.


Сирна запіканка з курагою



Інгредієнти: 600 г сиру, 4 яйця, 100–150 г цукру, 4 ст. л. манної крупи, жменька кураги (можна замінити родзинками, вишнями тощо), 10 г ванільного цукру.
Приготування. Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Сир висипати в глибоку миску, вилити до нього збиті з цукром яйця, додати манної крупи і перемішати. Розпарену курагу нарізати шматочками. У змащену вершковим маслом форму для запікання викласти половину сирної маси, розложити по ній курагу і зверху розрівняти другу половину сиру. Поставитити в розігріту до 180–200 градусів духовку на 40–50 хвилин. Готову запіканку можна полити розтопленим шоколадом або прикрасити шматочками кураги та листочками м’яти.