Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Був Павлом – став Кирилом: на Волині постригли у ченці випускника семінарії (фото)

Волинь-нова

Був Павлом – став Кирилом: на Волині постригли у ченці випускника семінарії (фото)

Поповнив чернечу сім’ю Волинської єпархії випускник Почаївської духовної семінарії, житель села Рованці Луцького району Павло Видрич

У Свято-Хрестовоздвиженському чоловічому монастирі села Старий Чорторийськ відбувся чернечий постриг. Чин постригу звершив керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, повідомляє Волинська єпархія УПЦ:



У Свято-Хрестовоздвиженському чоловічому монастирі села Старий Чорторийськ відбувся чернечий постриг.



«Поповнив чернечу сім’ю Волинської єпархії випускник Почаївської духовної семінарії, житель села Рованці Луцького району Павло Видрич. В духовній школі Почаєва Павло ніс послух псаломщика, а коли завершив навчання, став іподияконом владики Нафанаїла. Чин було звершено в Свято-Успенському храмі Чорторийського монастиря, монаха нарекли Кирилом – на честь святого рівноапостольного Кирила, просвітителя слов’ян. Підтримати монаха Кирила до обителі приїхали близькі та однокурсники по семінарії.


Згідно з церковною традицією, отець Кирил перебував 3 дні у храмі, де було звершено постриг, у постійній молитві. Шлях, на який стають майбутні ченці, тісно пов’язаний з подвигом посту і молитви, саме тому народження нових монахів відбувається саме у цей період. Це також слугує нагадуванням про те, що тільки молитвою і постом можна побороти спокуси, які зводять людину з істинного спасительного шляху.


Відрадно, що віруючі люди знаходять в собі сміливість та готовність обрати подібний спосіб життя. Тепер на Волині з’явився ще один представник чернецтва, який буде прикладом духовного життя для багатьох».

Telegram Channel