Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Порошенко підписав закони про співпрацю з Малайзією у розслідуванні криміналу

Відтепер українські та малайзійські правоохоронні органи зобов'язані допомагати один одному.


Порошенко підписав закон про взаємну правову допомогу в кримінальних справах, який передбачає надання допомоги Малайзії при розслідуванні та судовому розгляді кримінальних справ.



Президент України Петро Порошенко підписав закони щодо ратифікації договорів між Україною та Малайзією про видачу правопорушників та правову допомогу у кримінальних справах. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на прес-службу глави держави.


"Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про ратифікацію Договору між Україною та Урядом Малайзії про видачу правопорушників", схвалений Верховною Радою 22 лютого 2017 року", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, згідно з документом Україна та Малайзія зобов'язалися видавати одна одній на запит у відповідності з власним внутрішнім законодавством осіб, які розшукуються іншою стороною з метою притягнення до кримінальної відповідальності або винесення чи виконання вироку.


Водночас Порошенко підписав закон про взаємну правову допомогу в кримінальних справах, який передбачає надання допомоги Малайзії при розслідуванні та судовому розгляді кримінальних справ.


"Найважливіше, що в Малайзії зараз перебувають дві громадянки України. Вони перебувають під судом за контрабанду наркотичних засобів. І хоча цей договір безпосередньо не стосується їх, але умовою для подальших переговорів про укладення договору щодо їхньої передачі після засудження в Україну, є ратифікація цього договору. Без цього малайзійська сторона не готова була обговорювати долю наших громадян", - заявив заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов. 

Telegram Channel