Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Без трактора, візи та грошей шахраї залишили жителів Рівненщини

Майже на 37 тисяч гривень ошукали мешканців області за добу. До поліції за допомогою розшукати аферистів звернулися троє громадян із Сарненського, Дубровицького та Березнівського районів

До 41-річного жителя Сарненщини зателефонував нібито працівник банку та повідомив, що для розблокування його картки необхідно надати відповідні реквізити. Чоловік, нічого не запідозривши, продиктував їх зловмиснику, в результаті чого позбувся трьох тисяч 900 гривень.



Жителька Березнівщини перерахувала на картковий рахунок шахрая 6150 гривень за оформлення візи та документів на працевлаштування у Чехії.



28-річна жителька Дубровицького району через сайт безкоштовних оголошень домовилася про купівлю міні-трактора. Спочатку як завдаток поповнила вказані «продавцем» чотири мобільних рахунки по три тисячі кожен, а згодом розрахувалася у такий же спосіб остаточно. В загальному шахраї збагатилися на 26 тисяч 600 гривень.


А от 37-річна жителька Березнівщини перерахувала на картковий рахунок шахрая шість тисяч 150 гривень за оформлення візи та документів на працевлаштування у Чехії. Після отримання грошей, чоловік, який «займався» виїздом за кордон в інтернеті, на зв’язок так і не вийшов.


За усіма фактами поліцейські проводять досудові розслідування у відкритих кримінальних провадженнях за частиною 1 статей 185, 190 Кримінального кодексу України, інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Telegram Channel