Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

НАЙЗНАМЕНИТІШИЙ СОБАКА – РЯТУВАЛЬНИК

Це пес на ім’я Баррі. Дванадцять років він служив рятувальником у Швейцарських Альпах. Собака врятував життя 40 людям.

Це пес на ім’я Баррі. Дванадцять років він служив рятувальником у Швейцарських Альпах. Собака врятував життя 40 людям.
Був випадок коли Барі знайшов хлопчика, який разом з матір’ю потрапив під лавину. Жінка загинула. Дитина живою була похована під лавиною. Знайшовши хлопчика, Баррі відігрів його теплом свого тіла, а потім доставив до найближчого житла.

НАЙМЕНША В СВІТІ ЦЕРКВА
Найменша у світі церква святої Ізабелли Угорської знаходиться в іспанському замку Коломар. Церква була освячена 7 квітня 1990 року як пам’ятник Христофорові Колумбу. Месу правлять у ній лише у виняткових випадках. Площа підлоги церкви близько двох квадратних метрів й вона може вмістити лише одного молільника.
А ось найбільша у світі релігійна споруда — це камбоджийський храм Ангкор Ват, побудований у 1113—1150 роках. Він має площу 1 мільйон 626 тисяч квадратних метрів. Довжина його зовнішньої стіни — 1280 метрів, а вміщає він 80 тисяч чоловік.

ЧЕРЕВИК РОСТЕ РАЗОМ З НОГОЮ
Німецькі фахівці розробили спеціальне взуття, яке збільшується в міру зростання дитячої ніжки. Досить натиснути на спеціальну кнопку, і черевичок розправляється, як міхи гармошки. Таке взуття призначене в першу чергу дітям з незаможних родин.
Пара таких черевиків коштує близько 50 доларів. Новинку вже схвалили фахівці. “З погляду ортопедії взуття дуже добре”, — кажуть лікарі.

НІЖ З БЕЗЛІЧЧЮ ЛЕЗ
Оригінальний ніж створила англійська фірма “Джозеф Роджерс і сини”. Він має 1822 леза. Його купила фірма “Стенлі Воркс” — найбільший британський виробник інструментів.

ВСЯ ЇЖА НА ОДИН СМАК
Жителя Пакистану Аллаха Васайо Камбрані всі знайомі вважають страшним ненажерою. Він споживає величезну кількість їжі щодня. Може їсти не лише звичайні харчі, але пережовує навіть електричні лампочки та керамічний посуд.
До 30 років Камбрані працював різноробочим, але потім почав заробляти гроші показовими виступами, укладав парі на кількість їжі, яку може з’їсти за один раз. Завжди вигравав. За повідомленням місцевої преси одного разу він в ресторані з’їв п’ятнадцять повних тарілок — усе меню, яке там було.
“Для мене все на один смак, — каже Камбрані. — Я з апетитом їм плов, курку, шашлик, килими, тарілки, траву”.
Цікаво, що жодного разу в ненажери не було розладу шлунка.
Telegram Channel