Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Уродженець Волині тричі зіграв Тараса Шевченка

Волинь-нова

Уродженець Волині тричі зіграв Тараса Шевченка

У народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, актора Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Петра Панчука (на фото) воістину унікальна творча доля

Образ Кобзаря йому судилося відтворити у трьох різних спектаклях на сценах трьох різних театрів. На сцені франківців він переконливо зіграв роль Тараса Шевченка у «Божественній самотності» (режисер Олександр Білозуб), а ще — у виставі Сергія Проскурні в Черкасах та у виставі «Всюди один» режисера Михайла Резніковича на сцені Театру російської драми у Києві.



Почалося це з шестилітнього віку, коли наш голова колгоспу подарував мені «Кобзар».



— З образом Тараса Шевченка в моєму житті справді щось особливе, навіть сакральне, — сказав актор в одному з інтерв’ю. — І, можливо, почалося це з шестилітнього віку, коли наш голова колгоспу подарував мені «Кобзар». Книга з того моменту щось зрушила в моєму світосприйнятті. Щось змінила.


Нагадаємо, що родом Петро Панчук із села Лобачівка Горохівського району, де створив сільський театр, про що не раз писала наша газета. У ці дні талановитий актор святкує свій 60-літній ювілей, з чим його щиро вітаємо і зичимо нових творчих здобутків!

Telegram Channel