Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Діаспора у Франції вимагає усунення українського консула

Українці у Франції адресували Міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну петицію з вимогою звільнення Почесного консула України в Нiцці, пана Марка Iвасилевича

Скаргу в зовнішньополітичне відомство України написали українці, що постійно чи тимчасово проживають на півдні Франції, та зокрема в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний Берег, передає СВІТUA.



Івасилевич вважає вiйну на сходi України «громадянською» i назвав присутнiх учасників АТО «ідеалістами».



Вони стверджують, що «пан Марк Iвасилевич, замість того щоб виконувати взятi на себе зобов'язання по захисту інтересів України та громадян України, а також розвитку торговельних, економічних, культурних, наукових та дружніх зв'язків між Україною та Францією вiдкрито iгнорує українську громаду в регiону». Також люди наполягають, що консул демонструє неприховану проросійську позицію та займається організацiєю заходів для росіян та друзів Кремля (так званої Кремлівської мережі у Франції).


Під час одного з організованих діаспорою заходів, взявши слово, Iвасилевич підкреслив, що народився в Радянському Союзi i тому не повинен володiти українською мовою; що він виступає за «мир» з Росiєю , вважає вiйну на сходi України «громадянською» i назвав присутнiх учасників АТО «ідеалістами». В приватних розмовах пан Івасилевич виявляв відверту про-російську позицію і цим обурив багатьох людей з нашої громади. Крім того в петиції українці наводять багато інших фактів антиукраїнської позиції Марка Iвасилевича, сподіваються на підтримку Павла Клімкіна.

Telegram Channel