Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Україна вдвічі збільшила обсяги виробництва автомобілів

У лютому 2017 року на українських заводах було вироблено 362 автотранспортних засоби, що в два рази більше результату минулорічного лютого, але на 8% менше січневого показника цього року

У загальному обсязі автовиробництва більшу частину склали легкові автомобілі, яких було випущено 259 шт. (Всі виробництва ПрАТ Єврокар). У порівнянні з лютим 2016 року виробництво легкових автомобілів збільшилася майже на 74%, а відносно січня поточного року відбулося падіння на 14 відсотків. Про це свідчать попередні дані асоціації Укравтопром, передає Infokava.com.



Всього за два перших місяці 2017 року Україні було вироблено 756 автотранспортних засобів.



Кількість комерційних автомобілів в звітному місяці – 50 машин (всі виробництва ПАТ ЗАЗ), що на 67% більше, ніж в лютому 2016 року, але при цьому на 15% менше, ніж в попередньому місяці.
В асоціації відзначають, що наведені дані по комерційних автомобілів можуть відрізнятися від фактичних, тому що ПАТ АвтоКрАЗ перестав публікувати результати по свого провадження з серпня минулого року.
Також за поточний місяць було вироблено 53 автобуса, такий обсяг виробництва на 51% перевищив показник попереднього місяця. У лютому минулого року автобуси не проводилися.
Всього за два перших місяці 2017 року Україні було вироблено 756 автотранспортних засобів, що на 60% більше торішнього результату. З них:

Telegram Channel