Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Пан генерал забажав, аби його «службовий вертоліт» приземлився в центрі Чернігова... (відео)

Громадськість такого дивацтва відверто не зрозуміла

У Чернігові представників громадськості обурив приліт військового вертольота, який учора приземлився на центральній Красній площі міста, повідомляє УНІАН.



Я так розумію, що на фронті наші армійці 100% забезпечені усім необхідним, якщо керівництво дозволяє собі пересуватися таким видом «службового транспорту.



Ця подія викликала хвилю осуду користувачів соцмереж. За інформацією місцевого громадського активіста Олексія Француза, вертоліт забрав командувача Військово-повітряних сил ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова, який брав участь в урочистостях з нагоди 85-ї річниці створення Державного науково-випробувального центру ЗСУ, що пройшли в обласному музично-драматичному театрі. 


Активіст у дописі зазначив, що витрати пального для Мі-8 - 0,72 т/година. «Я так розумію, що на фронті наші армійці 100% забезпечені усім необхідним, якщо керівництво дозволяє собі пересуватися таким видом «службового транспорту», – написав Француз. Крім того, він послався на інформацію прес-служби командування ВПС ЗСУ, де заявили про випробувальний політ військового вертольота.  

У регіональному медіа-центрі ЗСУ чернігівським журналістам повідомили, що вертоліт здійснював плановий політ. Зранку головнокомандувач ВПС приземлився на аеродромі у Півцях (колишній військовий аеродром поблизу Чернігова), адже вивчаються перспективи відновлення діяльності цього аеродрому. Потім командувач брав участь в урочистостях. Для приземлення вертольота на центральній площі міста були вжиті необхідні заходи безпеки, зокрема, рух транспорту Красною площею тимчасово припинено. «За своїм рангом у командувача гелікоптер МІ-8 – це службовий транспорт», – прокоментували у медіа-центрі.

Telegram Channel