Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Маневичах відкрили реабілітаційний центр для особливих діток

З особливими пацієнтами працюватимуть психолог, невропатолог, логопед, спеціаліст із ЛФК. До послуг діток – тренажерний зал, сенсорна, масажна й арт-кімнати. Палати оснащені спортінвентарем, технікою та приладдям


У чотирьох затишних кімнатах із сучасним обладнанням тепер зможуть оздоровлюватися та займатися лікувальною фізкультурою малюки з особливими потребами. Реабілітаційні палати діють на базі дитячого відділення Маневицької районної лікарні, повідомляє сайт Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Створити умови для реабілітації особливих пацієнтів поставила собі за мету заступник головного лікаря із материнства і дитинства Тетяна Самчук.



У Маневицькому районі проживає 320 дітей з особливими потребами.



«У Маневицькому районі проживає 320 дітей з особливими потребами. Їм потрібні реабілітація та лікування, яке доступне в Луцьку або ж у спеціалізованих санаторіях. Ми замислилися над тим, щоб створити відповідні умови для таких пацієнтів у райцентрі. Цей намір виношували п’ять років, нам бракувало коштів і спеціалістів. Але руку допомоги простягнув Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Якщо спочатку ми планували одну кімнату, то завдяки підтримці Фонду вдалося оснастити чотири! Ми з колегами переконалися: у Фонді слів на вітер не кидають», – каже Тетяна Самчук.  


Аби дітям було цікавіше і затишніше, білі стіни палат розмалювали персонажами улюблених казок. Ці роботи виконали  Ольга Філюк та Вік­торія Король , які раніше прикрасили палати в хірургічному, онкогематологічному відділеннях та в консультативній поліклініці.



Священик Михайло Мельничук підкреслив: найрозумніша інвестиція – у здоров’я дітей.



Студенткам саме був потрібен об’єкт для виконання дипломної роботи. А в лікарні їм дозволили малювати на вільну тему. Так дівчата «оживили» чотири кімнати реабілітаційного центру. Саме тут проходитимуть медико-соціальну адаптацію понад три сотні дітей з особливими потребами. І, можливо, саме казкові друзі з лікарняних стін допоможуть юним пацієнтам швидше одужати.


В урочистому відкритті реабілітаційного центру взяла участь народний депутат України від Маневицького округу  Ірина Констанкевич. Вона зазначила, що до доброї справи долучилися багато людей і важливо, що ініціатива йшла від лікарів і громадських організацій. «Згуртувавшись, маємо конкретні результати і добру справу. Я долучуся до облаштування реабілітаційного центру своєю часткою, селищний голова – своєю, церкви – своєю, і користь буде дітям. Якби так було в державі – щоб кожен свою невеличку лепту докладав, то мали б успішну країну», – сказала Ірина Констанкевич.


За доброю традицією, на новосілля завітали представники місцевого духовенства. Настоятелі православних та католицького храмів спільно помолилися і благословили медичний персонал на плідну працю. У подарунок новому відділенню вручили ікони Святого Миколая Чудотворця та Остробрамської Божої Матері. Священик Михайло Мельничук підкреслив: найрозумніша інвестиція – у здоров’я дітей. Звісно, всі батьки мріють, щоб їхні малюки народжувалися і росли дужими та розумними. На жаль, не завжди так буває. Тому добру справу роблять благодійники, які створюють умови для реабілітації особливих діток.




Telegram Channel