Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ФБР знайшло зв'язок між найрозшукуванішим хакером у світі та російською розвідкою

У своєму розслідуванні ФБР зокрема спирається на дані українського МВС, яке передавало в США інформацію

Російський хакер Євгєній Богачьов, за допомогу в затриманні якого ФБР встановило рекордну винагороду в $3 млн, пов'язаний з Федеральною службою безпеки (ФСБ) РФ, пише Тиждень з посиланням на газету The New York Times.



За версією інформованих співрозмовників видання, поки Богачов, який контролював майже півмільйона інфікованих комп'ютерів по всьому світу, викрадав гроші з банківських рахунків, російська влада досліджувала ті ж комп'ютери в пошуках файлів і електронних листів.



За версією інформованих співрозмовників видання, поки Богачов, який контролював майже півмільйона інфікованих комп'ютерів по всьому світу, викрадав гроші з банківських рахунків, російська влада досліджувала ті ж комп'ютери в пошуках файлів і електронних листів. Це нібито дозволяло російським спецслужбам уникнути необхідності проводити рутинну роботу по злому комп'ютерів.


Джерела New York Times стверджують, що російські спецслужби цікавились даними військових і розвідувальних структур в світлі конфліктів на сході України і в Сирії. У США на заражених комп'ютерах нібито шукали документи за ключовими словами «цілком таємно» і «міністерство оборони».


У своєму розслідуванні ФБР зокрема спирається на дані українського МВС, яке передавало в США інформацію про пересування Богачева. 33-річний хакер, за даними українського відомства, «працює під керівництвом спеціального підрозділу ФСБ».


В якості підтвердження причетності Богачева до російських спецслужб NYT також наводить факт, що незважаючи за запропоновану ФБР нагороду, він не ховається. Повідомляється, що Богачев відкрито живе в Анапі, володіє великою квартирою і дорогими автомобілями, а також яхтою.


Зазначимо, в грудні минулого року хакери Алєксєй Белан і Євгєній Богачов потрапили до списку санкцій США за звинуваченням у зламі американської виборчої системи.


Нагадаємо, під час передвиборної гонки в США Росію неодноразово звинувачували у втручанні в американські вибори. Кандидат на пост президента США від демократів Гілларі Клінтон заявила, що комп'ютери Національного комітету Демократичної партії США зламали російські спецслужби.


Після цього Федеральне бюро розслідувань зафіксувало спроби зламу виборчих систем в штаті Арізона, до яких можуть бути причетні хакери з Росії Через деякий час Демократична партія США заявила про нову спонсоровану Росією кібератаку.


Центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти. Через це США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрили два російських дипломатичних компаунди в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на втручання Росії у вибори у США та утиски американських дипломатів в Москві.

Telegram Channel