Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ТИГІПКО БОЇТЬСЯ ЕКЗИТ-ПОЛІВ?

Керівник виборчого штабу Януковича Сергій Тигіпко вважає проведення 31 жовтня екзит-полів (опитування громадян на виході з дільниці) та паралельного підрахунку голосів технологією впливу на громадян...

Керівник виборчого штабу Януковича Сергій Тигіпко вважає проведення 31 жовтня екзит-полів (опитування громадян на виході з дільниці) та паралельного підрахунку голосів технологією впливу на громадян. За його словами, на екзит-поли та паралельний підрахунок голосів "особливо покладаються, коли кортить поставити під сумнів результати виборів".
Проведення екзит-полів є загальноприйнятою практикою. Якщо вибори не фальсифікуються, то показники екзит-полів, паралельного підрахунку і офіційні результати майже не відрізняються, пише "Українська правда".

Про намір провести паралельний підрахунок голосів на виборах Президента заявили Ющенко і Мороз. Крім цього, кілька найавторитетніших соціологічних служб будуть проводити найбільший за історію України екзит-пол, коли буде опитано 50 тисяч людей. Як відомо, заворушення у Грузії, які призвели до зміни влади, відбулись внаслідок того, що офіційні результати виборів Президента і результати екзит-полів суттєво відрізнялись.
Тим часом перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко заявив, що міліція не допустить зміни політичної влади шляхом акцій громадської непокори після виборів Президента. "В Україні не буде варіанту грузинського", — заявив Корнієнко.
Telegram Channel