Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ФСБ Росії відпустила українських правозахисників у Криму

На них склали адміністративний протокол за статтею «Порушення режиму державного кордону Росії»

Працівники Федеральної служби безпеки Росії у понеділок, 13 березня, відвезли затриманих на адміністративній межі Криму українських правозахисників на допит в Армянськ, після чого відпустили, повідомляє Тиждень.


Член Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова вважає, що ФСБ не мала жодних підстав затримувати українських громадян.



За даними місцевих ЗМІ, щодо правозахисників складено адміністративний протокол за статтею "Порушення режиму державної кордону Росії".



"Наскільки я розумію, затримана група не мала б їхати на окуповану територію Криму, в нас немає повноважень оцінювати роботу російських силовиків. Як працівникам ФСБ вдалося затримати наших колег в так званій "буферній зоні" – велике питання", - сказала Сєдова.


За даними місцевих ЗМІ, щодо правозахисників складено адміністративний протокол за статтею "Порушення режиму державної кордону Росії". Максимальна санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі п'яти тисяч рублів.


Нагадаємо, у понеділок, 13 березня, з'явилася інформація, що на кордоні з тимчасово окупованим Кримом, у нейтральній зоні на пункті пропуску Каланчак ФСБ Росії затримала двох українських правозахисників Ольгу Скрипник та Володимира Чекригіна. За повідомленням Кримської правозахисної групи, крім Скрипник та Чекригіна затримали також і представника офісу омбудсмена України.


У Міністерстві закордонних справ України відреагували на затримання, українське відомство вимагало від Росії звільнити затриманих. 

Telegram Channel