Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Рада ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Канадою

Українські виробники отримають переваги безмитного доступу до канадського ринку

Верховна Рада ухвалила закон "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою", повідомляє Дзеркало тижня.



Угода сприятиме розвитку двостороннього економічного співробітництва між Україною та Канадою, надавши українським виробникам можливість отримати переваги безмитного доступу до канадського ринку.



Проект №0120 підтримали 272 депутата. Угода між двома країнами була підписана в липні 2016 року. У листопаді 2016 року президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою", визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду.


Як зазначалося у пояснювальній записці до законопроекту, Угода сприятиме розвитку двостороннього економічного співробітництва між Україною та Канадою, надавши українським виробникам можливість отримати переваги безмитного доступу до канадського ринку.


У президента відзначають, що крім отримання нових ринків збуту, український бізнес отримає нові перспективи модернізації власного виробництва. Очікується також, що Угода буде сприяти створенню в країні нових робочих місць.


8 березня Сенат – верхня палата парламенту Канади – у другому читанні підтримав ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною.

Telegram Channel