Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Нехай Самойлову в аеропорту зустрине сотня покалічених бійців АТО»

Волинь-нова

«Нехай Самойлову в аеропорту зустрине сотня покалічених бійців АТО»

Таку пропозицію висловив музикант і шоу-мен Антін Мухарський після рішення Росії відправити на «Євробачення‑2017» у Київ співачку Юлію Самойлову (на фото), яка через хворобу пересувається в інвалідному візку

Василь РОГУЦЬКИЙ


«Треба Самойлову в аеропорту зустрічати з сотнею покалічених солдатів, щоб Росія зрозуміла, що такої кількості людей з обмеженими можливостями, яка з’явилася у результаті війни, не було ніколи від часів Другої світової», — сказав Мухарський.



Усі домогосподарки у Європі отримають чудову нагоду дізнатися, що Росія вкрала в України Крим.



Зазначимо, що Україна може взагалі відмовити Самойловій у в’їзді в нашу державу, адже 2015 року вона виступала на великому концерті в Криму, не маючи спеціального дозволу перебування на півострові. Але Мухарський вважає, що Росія зумисне обрала для участі в «Євробаченні» інваліда, щоб показати «київську хунту» як нелюдів, якщо співачці заборонять в’їзд. Тож він радить зробити з цього «власний український піар»: «Покажіть, що Росія вбиває наших людей. Покажіть наших людей, воїнів АТО, які постраждали від цієї війни, — посадіть у перші ряди».


У тому, що це цинічний політичний хід, не сумніваються навіть у Росії. Відома російська журналістка Олена Риковцева заявила: «Юлію Самойлову могли послати на «Євробачення» й у 2014 році. І в 2015-му. І в 2016-му. Багато «Євробачень» спливло з тих пір, як вона у 2013 році виграла «Фактор А» (шоу талантів, яке зробило співачку відомою у Росії. — Ред.). Ніхто не посилав. Не було політичної кон’юнктури. Тепер з’явилась (Київ як місце проведення) — послали».
Але не всі українці вважають, що Самойловій через ймовірний скандал варто дозволяти участь у конкурсі. Політичний аналітик Юрій Романенко переконаний: скандал не зашкодить Україні, навпаки — зіграє нам на руку. «Усі домогосподарки в Європі отримають чудову нагоду дізнатися, що Росія вкрала в України Крим, — заявив він. — Тому залишається подякувати Москві за такий вигідний вибір».
Головне — довести це світові. А от це, зважаючи на неспівмірні інформаційні вагові категорії з Росією з її світовими телеканалами, буде найважче…
ТИМ ЧАСОМ
Прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила, що відомство вивчить інформацію щодо Самойлової і прийме «зважене рішення». «Наразі рано говорити про те, чи буде їй заборонено в’їзд на територію України», — сказала вона. n


Катерина ЗОЛОТАРЬОВА, журналіст:
Путін у своєму репертуарі — спочатку ховався за спинами жінок та дітей, а тепер ховається за спинами жінок та інвалідів.

Telegram Channel