Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Бойовики залишають позиції і ховають зброю

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей станом на 14 березня

Командуванням російських окупаційних військ продовжується перевірка стану військової дисципліни та служби військ у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ, повідомляє Головне управління розвідки МО на своїй сторінці у Фейсбук.



Як правило, дезертири заздалегідь облаштовують схованки викраденої зброї, боєприпасів та майна з метою подальшого продажу.



Найбільшу кількість порушень військової дисципліни, пов’язаних з вживанням військовослужбовцями алкоголю та наркотичних речовин, виявлено в 3 окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка) і 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, 7 окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) та 6 окремому мотострілецькому полку (Кадіївка) 2 АК.


При цьому, перевіркою встановлено, що командири зазначених з’єднань і частин приховують факти правопорушень. Так, з метою уникнення негативної статистики, командири “вирішують питання” з т.зв. місцевими правоохоронними органами у разі затримання військовослужбовців за правопорушення, скоєні у відношенні до цивільного населення та в нетверезому стані.


Водночас, перевіркою викрито чисельні приховування командирами рівня батальйон-рота випадків самовільного залишення російськими військовослужбовцями місць служби, у т.ч. зі зброєю. Як правило, дезертири заздалегідь облаштовують схованки викраденої зброї, боєприпасів та майна з метою подальшого продажу.

Telegram Channel