Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Главу Укртатнафти оголосили в розшук

Овчаренко є одним із засновників агрохолдингу «Агрейн», службовці якого підозрюються у масштабних збитках державі

Один із засновників агрохолдингу “Агрейн” та глава ПАТ Укртатнафта (Кременчуцький нафтопереробний завод) Павло Овчаренко, якого підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями та шахрайстві оголошений у всеукраїнський розшук. Відповідні дані внесено у базу розшуку МВС, в розділ “Особи, які переховуються від органів влади”, пише Тиждень.



Крім того, вже підготовлено необхідний пакет документів для оголошення фігурантів зазначеного кримінального провадження у міжнародний розшук.



Нагадаємо, як повідомляла прокуратура м.Києва, шістьом службовим особам агрохолдингу “Агрейн” оголошено про підозру у зловживанні службовими повноваженнями та шахрайстві, яке спричинило майже півмільярдні збитки. Наразі усі фігуранти кримінального провадження оголошені у всеукраїнський розшук. Крім того, вже підготовлено необхідний пакет документів для оголошення фігурантів зазначеного кримінального провадження у міжнародний розшук, оскільки згідно з наявною оперативною інформацією органів досудового розслідування, вони можуть перебувати на території інших країн.


Також нагадаємо, за інформацією ЗМІ, один із підозрюваних у справі агрохолдингу “Агрейн” Павло Овчаренко є бізнес-партнером Ігоря Коломойського. Зокрема, у 2004 році його обвинувачували у розкраданні коштів ЗАТ “Укртатнафта” у розмірі 10 млн доларів. Також повідомляється, що Овчаренко постійно перебуває у Франції та має посвідку на проживання в одній з Прибалтійських країн — Естонії, яку, за даними ЗМІ, отримав сумнівно, адже приховав інформацію про наявність порушених стосовно нього правоохоронними органами України кримінальних проваджень та вказав неправдиві підстави для отримання виду на проживання.

Telegram Channel