Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині вода підтопила будинки

Волинь-нова

На Волині вода підтопила будинки

Підтоплення завдало шкоди жителям села Городище-1 Луцького району

Ніна КОСТРУБА



Виявлено часткове підтоплення житлових будинків, присадибних ділянок та сільськогосподарських угідь.



Швидкий приплив води спричинив затоплення та підтоплення присадибних ділянок, навіть житлових будинків. Неабиякої проблеми стихія завдали жителям села Городище Баївської сільської ради Луцького району.
За повідомленням заступника начальника Луцького міжрайонного управління водного господарства Олени Митрофанюк, спеціалісти управління разом із представниками Баївської сільської ради виїжджали на місця підтоплення, було проведене обстеження, під час якого виявлено часткове підтоплення житлових будинків, присадибних ділянок та сільськогосподарських угідь.


Комісією вирішено провести технічне нівелювання, виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення робіт з відведення води від затоплених територій.


У телефонній розмові Баївський сільський голова Оксана Кравчук розповіла, що на даний час вода вже зійшла, але домогосподарствам жителів, які мешкають на вулиці Степовій, завдано матеріальні збитки. Троє людей звернулося за матеріальною допомогою. На сесії сільської ради прийнято рішення надати їм грошову компенсацію. Звичайно, виділені кошти не покриють збитків, тому потерпілі написали заяви з проханням допомогти у Луцьку районну раду.




Фото з архіву водників.

Telegram Channel