Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зручний спосіб пророщування насіння без лотків та ґрунту

Волинь-нова

Зручний спосіб пророщування насіння без лотків та ґрунту

Огірки, кабачки, дині, капусту, салати та насіння багатьох інших культур можна проростити перед висаджуванням доволі простим способом. Він особливо зручний, якщо насіння дуже дрібненьке

Візьміть поліетиленову плівку шириною 10 — 12 см (довжина може бути різною залежно від потреб господині). Усе полотно плівки застеліть туалетним папером у два шари. Намочіть його водою (можна зробити це обприскувачем для квітів), бажано очищеною від хлору. На віддалі 1 см від верху розкладіть насіння в один рядок через 2 см. Потім накрийте ще одним шаром паперу. Плівку з папером і насінням акуратно скрутіть у трубочку. Для фіксації скористайтеся резинкою.



Не обов’язково чекати, поки проросте усе насіння.



Потім встановіть трубочку у ємкість з водою. Це може бути банка чи склянка. Насіння повинне бути зверху. Налийте води на 2 — 3 см і поставте ємкість на підвіконня. Час від часу доливайте воду до вказаного рівня.
Приблизно через тиждень насіння проросте. Над трубочкою з поліетилену появляться зелені сходи. Не обов’язково чекати, поки проросте усе насіння. Можна висаджувати ростки у ґрунт поступово. Достатньо акуратно підважити і висмикнути росток разом із розмоклим папером. Можна і легенько розмотати трубочку, а потім знову змотати.
Багато культур незручно та непрактично висаджувати просто в ґрунт. Наприклад, цибуля-чорнушка така дрібна, що її незміцнілий росток швидко заглушують бур’яни. Цього можна уникнути, якщо проростити чорнушку у поліетиленовій трубочці і висадити готові ростки, а потім акуратно їх замульчувати.



 

Telegram Channel