Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Коли сіяти на розсаду?

Волинь-нова

Коли сіяти на розсаду?

Урожай овочевих культур залежить від якості розсади та оптимальних строків її посадки. Для кожного виду існують свої багаторічні перевірені терміни вирощування. І в кожного насіння є середні строки сходів. На основі цих даних визначено приблизні дати посіву культур

Перерощування розсади чи не найнебезпечніше для селери та перцю, менш небезпечне для капусти, салату і цибулі. Найбезпечніше перерощування розсади помідорів.
Капуста білоголова рання, капуста цвітна, броколі. Посів — 15 березня. Посадка — після 20 травня. Вік розсади — до 50 днів, від посіву до сходів — 5 днів.



Перерощування розсади чи не найнебезпечніше для селери та перцю, менш небезпечне для капусти, салату і цибулі. Найбезпечніше перерощування розсади помідорів.



Капуста білоголова середньостигла. Посів — наприкінці квітня. Посадка — після ранньої білокачанної капусти. Вік розсади — до 40 днів.



Цибуля–чорнушка і порей. Посів — після 15 березня. Посадка — в середині травня. Вік розсади — до 50 днів.


Огірки. Посів — не раніше 25 квітня. Посадка в теплицю без технічного обігріву — після 25 травня. Вік розсади — 25—27 днів, від посіву до сходів — 3 дні.



Помідори. Посів — не раніше 8 квітня. Посадка в теплицю — 1 червня. Вік розсади — 45—50 днів, від посіву до сходів — 7—8 днів.
Баклажани. Посів — 1 квітня. Посадка в теплицю — 5 червня. Вік розсади — до 50 днів, від посіву до сходів — 12 днів.



Салат качанний. Посів — після 25 квітня. Посадка — 10 червня. Вік розсади — до 40 днів, від посіву до сходів — 4 дні.



Селера. Посів — після 25 лютого. Посадка — 25 травня. Вік розсади — 70 – 80 днів, від посіву до сходів — до 15 днів.



Солодкий перець. Посів — після 10 березня. Посадка в теплицю — 5 червня. Вік розсади — до 70 днів, від посіву до сходів — 12—14 днів.



Гарбуз, кабачки, патисони. Посів — після 10 травня. Посадка — 10 червня. Вік розсади — 25 — 27 днів, від посіву до сходів — 4 дні.


 

Telegram Channel