Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відходи, які стануть у пригоді

Волинь-нова

Відходи, які стануть у пригоді

Зазвичай ми їх викидаємо, але вони можуть бути корисними садівникам та городникам, адже містять усі необхідні рослинам мікроелементи, за допомогою яких можна боротися зі шкідниками

Яєчна шкаралупа допоможе порятуватися від підземної комахи — вовчка звичайного (капустянки, медведки), що підгризає коріння овочів. Заготуйте шкаралупу до весни. Висушіть і перемеліть в кавомолці. Перед посадкою в утворений порошок додайте трошки соняшникової олії та засипте в борозни. Ароматне «пригощання» заманює медведок. Вони їдять його краще за будь–які корінці і гинуть.



Мелена шкаралупа заманює медведок. Вони їдять її краще за будь–які корінці і гинуть.



Букети хризантем не викидайте. Підсушіть гілочки з листям. Тоді закопайте їх у грунт, і вони відлякуватимуть медведок.


Шкірка мандаринів та апельсинів згодиться для боротьби з попелицею. Зробіть із неї настій. На 1 літр води замочіть півлітрову банку сушених подрібнених шкірок. Через добу прокип'ятіть протягом 10 хвилин, процідіть, додайте у відро з водою. Обприскуйте ним пошкоджене листя і гілочки.
Настій цибулиння знищує не тільки тлю, але й павутинних кліщів, медяниць, плодожерок і навіть відлякує колорадських жуків. 200 г лушпиння залийте 5 літрами теплої води, залиште на 3–4 дні. Тоді процідіть. Обприскуйте яблуні двічі після цвітіння з інтервалом у тиждень.


 

Telegram Channel