Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Волинський краєзнавчий музей зібрав добровольців

Урочисті дійства з нагоди Дня українського добровольця пройшли у Волинському краєзнавчому музеї

Серед присутніх – голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, добровольці, студенти ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та чимало небайдужих лучан, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.



Вся Україна, весь український народ шаною і повагою схиляють голови в знак подяки добровольцям.



– Коли країна потрапила в небезпеку поневолення і загарбання, саме добровольці, волонтери, прості люди своєю мужністю та відвагою, а багато хто і власним життям зупинили ворога. Не дали йому нахабно реалізувати свій план – добратися до Києва за лічені години. Адже, ослаблена українська армія ледве-ледве могла стримувати озвірілого сусіда. Перші добровольчі батальйони, які були створені на лініях зіткнення, в зоні окупації показали, як може розвиватися українська армія. Вся Україна, весь український народ шаною і повагою схиляють голови в знак подяки добровольцям. Схиляю голову і дякую всім воїнам: хто служив, хто служить і хто збирається служити, – звернувся до усіх присутніх Володимир Петрович.


За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та з нагоди Дня українського добровольця нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації Петра Бабія – солдата, бійця Добровольчого Українського Корпусу, Василя Бідулу – солдата запасу, Юрія Гучака – солдата запасу, Олександра Добровольського – військового священника, Олега Іванова – солдата запасу.


Окрім того, оголошено подяку голови обласної державної адміністрації Миколі Габдулхакову – солдатові запасу, Сергію Долинському – солдатові запасу, Олександру Шульгану – старшому солдатові запасу, а також вручено цінні подарунки (годинники) Ігорю Дименку – солдатові запасу та Андрію Стасюку – підполковникові у відставці.
До вітального слова також запросили заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка та солдат запасу Андрій Стасюк, позивний – «Малиш».


Опісля відбувся святковий концерт та представлення виставки до Дня українського добровольця.

Telegram Channel