Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Сбербанк підвищив суму можливого зняття готівки за добу на 10 тис. гривень

Сбербанк ввів тимчасове обмеження на зняття готівки 30 тис. гривень/день

Сбербанк з 15 березня ввів тимчасове обмеження на зняття готівки в розмірі 30 тис. гривень або еквівалента цієї суми в іноземній валюті через каси банку на добу на одного клієнта. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Сбербанку, передають Українські Новини.



Сбербанк також з 15 березня встановив комісію на переклади клієнтами-фізичними особами коштів в іноземній валюті з рахунків в банку в інші установи в розмірі 5% від суми переказу, але не менше 50 доларів, 50 євро або 3000 російських рублів.



В прес-службі банку кажуть, що обмеження викликані порушенням графіка інкасації відділень і банкоматів філіальної мережі банку у зв'язку з неправомірними діями третіх осіб щодо блокування головного офісу банку, заподіянням фізичної шкоди банкоматам банку.


При цьому депозитні сертифікати під час дії обмежень будуть видаватися через каси в рамках законодавства без обмежень.


Строкові вклади фізичних осіб повертаються без застосування комісії за зняття готівки, але в обмеженому обсязі, як і видача грошей з поточних рахунків, - 30 тис. гривень на добу.


Сбербанк також з 15 березня встановив комісію на переклади клієнтами-фізичними особами коштів в іноземній валюті з рахунків в банку в інші установи в розмірі 5% від суми переказу, але не менше 50 доларів, 50 євро або 3000 російських рублів.


Як повідомляли Українські Новини, з 14 березня банком були введені тимчасові ліміти на зняття готівкових коштів з карткових рахунків в розмірі 20 тис. гривень на добу за гривневими рахунками і 800 доларів або 800 євро на добу - по валютних рахунках.


Ці ліміти введені за картками, випущеними в рамках пакетів продуктів і послуг для фізичних осіб: "Універсальний" (Visa Classic Debit Unembossed/MasterCard Debit Unembossed), "Лояльний" (Visa Classic Unembossed/MasterCard Debit), "Зарплатний" (MasterCard Standard/ VISA Classic або MasterCard Gold Debit/ VISA Gold) та "Спеціальний" (Visa Gold/MasterCard Debit Gold PayPass), а також по корпоративних картках.
При цьому за картками, випущеними в рамках пакетів продуктів "Статус" (Visa Platinum / MasterCard Platinum PayPass), "Мега Зарплатний" (VISA Platinum / MasterCard Platinum) і "Престиж" (Visa Infinite /MasterCard World Elite PayPass), установлений ліміт вище - 50 тис. гиверн на добу за гривневими рахунками і 2 тис. доларів або 2 тис. євро за валютним.

Telegram Channel