Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Суд постановив: заступник начальника Маневицької виправної колонії № 42 заплатить 17 000 гривень штрафу

Його було затримано 14 лютого при одержанні неправомірної вигоди в сумі 2 000 гривень

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратурою Волинської області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно  заступника начальника Маневицької виправної колонії №42. Як відомо волинянам, його було затримано 14 лютого цього року при одержанні неправомірної вигоди в сумі 2 тис. грн.



Усього десять днів знадобилось органу досудового розслідування для збору достатньої кількості доказів вини правоохоронця.



Встановлено, що посадовець за неправомірну вигоду в загальній сумі 4 тис. грн. мав намір здійснити вплив на членів відповідної комісії виправної колонії, аби «вирішити питання» щодо застосування до засудженого умовно-дострокового звільнення від відбування подальшого покарання.


Усього десять днів знадобилось органу досудового розслідування для збору достатньої кількості доказів вини правоохоронця, завершення розслідування та скерування обвинувального акта до суду.


Дії посадовця кваліфіковано за ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом, тобто одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.


За результатами судового розгляду справи суд ухвалив вирок, яким затвердив укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості.


Правоохоронця визнано винним у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та призначено узгоджену сторонами угоди міру покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.

Telegram Channel