0,5 л олії розігріти у великій каструлі, по кілограму цибулі, солодкого перцю порізати й опустити в олію на 15 хвилин...
САЛАТ З РИСОМ 0,5 л олії розігріти у великій каструлі, по кілограму цибулі, солодкого перцю порізати й опустити в олію на 15 хвилин. Кілограм моркви натерти і додати туди ж. Влити два літра томатного соку. Додати склянку звареного до напівготовності рису. Кип’ятити усе 45 хвилин. Посолити, поперчити, розкласти в банки і закатати.
КАБАЧКИ З КВАСОЛЕЮ Взяти дві склянки квасолі, відварити до напівготовності й відставити. Кабачки порізати кубиками, посолити, відставити на 15 хвилин, злити утворену рідину й поставити на вогонь. Влити 100 г олії і тушкувати. Моркву потерти, цибулю, перець, помідори порізати, підсмажити й додати у кабачки. Потім у цю масу засипте й квасолю, цукор, сіль (на смак) і тушкуйте до готовності. Наприкінці варіння додайте часник і оцет, складіть у стерилізовані банки, закатайте. Кабачки — 5 кг, квасоля — 2 склянки, морква — 1 кг, цибуля — 0,5 кг, перець солодкий — 1 кг, помідори — 1 кг, цукор — 1 столова ложка, оцет — 100 г, олія — 250 г, гіркий перець — за смаком.
„АНАНАСОВИЙ” КОМПОТ Готують його з кабачків і аличі. Але за смаком компот нагадує ананасовий Отож, ріжемо кабачки, чистимо, вкладаємо у банки разом з аличею. Заливаємо окропом на 5 хвилин. Потім його зливаємо, заповнюємо банку киплячим сиропом і закатуємо. На 1,5 кг кабачків — 1,5 кг аличі. Для сиропу: на 2 л води — 2 склянки цукру.