Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Суд почав банкрутство держпідприємства «Волиньвугілля»

Господарський суд Волинської області почав банкрутство державного підприємства «Волиньвугілля»

Про це свідчать дані Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Міністерства юстиції, повідомляє БізнесЦензор з посиланням на Українські новини. Держпідприємство знаходиться у процедурі банкрутства з 2 березня.


Банкрутство було почате за позовом держпідприємства «Регіональні електричні мер, яке з 7 грудня 2015 року також знаходиться у процедурі банкрутства.



Позов про банкрутство ДП «Волиньвугілля» був поданий на початку лютого паралельно з позовом до державного вуглевидобувного підприємства «Львіввугілля».



Безперечні сумарні вимоги ДП «Регіональні електричні мережі» до «Волиньвугілля» становлять 12,7 млн грн. При цьому, до первинного позову «Регіональних електричних мереж» приєдналося ТзОВ «Інститут екологічних технологій Донбасу» (вимоги — 856,8 тис. грн) та ПП «Восток-Инвестстрой-Сервис» (477,2 тис. грн).


Позов про банкрутство ДП «Волиньвугілля» був поданий на початку лютого паралельно з позовом до державного вуглевидобувного підприємства «Львіввугілля».


Станом на 15 березня ДП «Лвіввугілля» ще не знаходиться у процедурі банкрутства, розгляд позову ДП «Регіональні електричні мережі» продовжується.


Окрім того, ДП «Регіональні електричні мережі» подало позов про банкрутство ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Новововлинська» (рішення про початок банкрутства також ще не прийняте).


Як повідомлялось, «Регіональні електричні мереж», так же як «Львіввугілля» та «Волиньвугілля2, знаходиться у віданні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.


ДП «Регіональні електричні мережі» постачає електроенергію на вугільні шахти.


Наприкінці 2015 року Господарський суд Київської області почав процедуру його банкрутства за заявою самого підприємства.


У 2016 році ДП «Волиньвугілля» добуло 185,42 тис. тонн вугілля газової групи.

Telegram Channel