Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Сбербанк 16 березня введе нові обмеження для фізосіб в Україні

Обмеження вводяться з метою гарантування стабільної роботи банку

Починаючи з четверга, 16 березня, ПАТ "Сбербанк" встановить нові тимчасові обмеження щодо банківських операцій і послуг для фізичних осіб.Про це йдеться в повідомленні на сайті банку, інформує РБК-Україна.



Крім цього, вводиться заборона на здійснення будь-яких безготівкових операцій (перерахування коштів) з поточних рахунків фізичних осіб в розмірі 30 тис. гривень.



"З метою гарантування стабільної роботи Банку, запобігання порушень операційної діяльності, внаслідок протиправних дій третіх осіб, а також для забезпечення доступності готівкових коштів", - пояснили своє рішення в банку.


Таким чином, обмеження вводяться на видачу готівкових грошових коштів у національній та/або іноземній валюті, а також банківських металів з поточних рахунків фізичних осіб в каси банку у розмірі 30 тис. гривень (еквівалент. в інших валютах та/або банківських металах) в добу на одного клієнта.


Крім цього, вводиться заборона на здійснення будь-яких безготівкових операцій (перерахування коштів) з поточних рахунків фізичних осіб в розмірі 30 тис. гривень (або еквівалент в іншій іноземній валюті) в добу на одного клієнта.


Що стосується карткових рахунків, то один клієнт зможе в добу по одному картковому рахунку провести будь-які безготівкові операції (у тому числі перекази з карт банку, розрахунки картками банку в торгово-сервісних мережах, розрахунки картками в мережі Інтернет та ін) в розмірі 30 тис. гривень або 1100 доларів, або 1000 євро.


Також по операціях зняття готівки з карткових рахунків встановлюється обмеження у розмірі 20 тис. гривень або 750 доларів, або 700 ЄВРО (в залежності від валюти рахунку) на добу по одному картковому рахунку клієнта.


"Виплата (погашення) іменних депозитних (ощадних) сертифікатів для фізичних осіб проводиться тільки через поточний рахунок клієнта", - додали в Сбербанку.


Нагадаємо, в середу, 15 березня, Сбербанк у Києві обмежив видачу готівки з поточних та карткових рахунків своїх клієнтів.

Telegram Channel