Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

На Волині екологи знайшли скид стічних вод на ветсанзаводі

Державна екологічна інспекція у Волинській області виявила факт забруднення земель

Державна екологічна інспекція у Волинській області під час проведення планової перевірки Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» виявила факт забруднення прилеглої до підприємства території, внаслідок скиду неочищених стічних вод з площадки для прийому відходів забою тварин на прилеглу територію, повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Волинській області.



Перевищення по нітратах гранично-допустимих концентрацій в 2,1 рази, по сульфатах 1,7 раз.



Згідно Протоколу вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів відібраних проб ґрунту встановлено перевищення гранично-допустимих концентрацій по нітратам, сульфатам та забруднення хлоридами двох земельних ділянок. Перевищення по нітратах гранично-допустимих концентрацій в 2,1 рази, по сульфатах 1,7 раз. Існує ризик потрапляння вищезазначених забруднюючих речовин у підземні водоносні горизонти. Перевищення по нітратах у питній воді веде до порушень у серцево-судинній системі, а сульфатів та хлоридів до захворювань органів травлення.
Проведено розрахунок розміру шкоди зумовленої забрудненням земельних ділянок по вищезазначених показниках. В результаті проведених розрахунків сума збитків завданих державі складає 829 651,89 грн.


Для відшкодування завданої державі шкоди ДП «Укрветсанзавод» направлено претензію.


Крім того, матеріали даної перевірки та розрахунки завданої шкоди направлені до правоохоронних органів.

Telegram Channel