Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

США чекає екстрадиції росіян, які вкрали дані користувачів Yahoo

Міністерство юстиції США чекає від Росії видачі трьох росіян, обвинувачених в хакерських атаках


Міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення двом сотрудикам ФСБ - Дмитру Докучаеву та Ігорю Сущину.



Не дивлячись на те, що між США і РФ немає угоди про экстредацію, Міністерство юстиції США чекає від Росії видачі трьох росіян, обвинувачених в хакерських атаках і викраденні даних сотень мільйонів користувачів інтернет-компанії Yahoo. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на DW.


Сполучені Штати мають намір провести належну юридичну процедуру та надати росіянам "всі права, якими користуються відповідачі в рамках незалежної американської системи", - заявив ввечері 17 березня в інтерв'ю "Інтерфаксу" представник Мін'юсту США Марк Раймонді.


Нагадаємо, 15 березня міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення двом сотрудикам ФСБ - Дмитру Докучаеву та Ігорю Сущину. Вони звинувачуються в крадіжці даних сотень мільйонів користувачів інтернет-компанії Yahoo. Звинувачення також пред'явлені ще одному росіянину Олексію Бєлану і громадянинові Казахстану та Канади Каріму Баратов. Ці троє, за даними американського слідства, вчинили на замовлення співробітників ФСБ злом серверів Yahoo.


Як повідомляли Українські Новини, Трамп визнав факт причетності РФ до кібератак на інфраструктуру США, однак не вважає, що згадані атаки вплинули на його обрання.


 


 

Telegram Channel