Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

НАЗВАНО ЛАУРЕАТІВ ОБЛАСНИХ ПРЕМІЙ

В облдержадміністрації затверджено рішення комітету з присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва.

В облдержадміністрації затверджено рішення комітету з присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва.
У номінації імені Агатангела Кримського лауреатом обласної премії стала поетеса Олена Криштальська. Премією вона відзначена за книгу перекладів “Незгасне полум’я любові. Антологія іспанської поезії ХІІ—ХХ століть”.
Художник Олександр Дишко став лауреатом премії імені Йова Кондзелевича за створені ним графічні та живописні твори на тему історії Волині.
Краєзнавець, публіцист, громадський діяч Василь Гаврилюк удостоєний премії імені Миколи Куделі за вагомий внесок у справу національного та культурного відродження України і популяризацію історії Волині.
У номінації імені Ігоря Стравінського премію здобула викладач-методист Волинського училища культури і мистецтв Наталія Тишкевич. Високою нагородою вона відзначена за високий професіоналізм, багаторічну плідну педагогічну та концертно-просвітницьку діяльність.
Обласної премії імені Степана Кривенького удостоєний зразковий дитячий ансамбль народного танцю “Волиняночка” Луцького міського дому “Просвіта” та композитор Мирослав Стефанишин. Їм присуджено премію за розвиток і збагачення танцювальних традицій Волині, високий художньо-виконавський рівень та активну концертну діяльність і за вагомий внесок у справу національного, культурного відродження України, активну творчу і громадську діяльність.
Telegram Channel