Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У Луцьку семеро козенят навчили вовка правил пожежної безпеки (фото)

Волинь-нова

У Луцьку семеро козенят навчили вовка правил пожежної безпеки (фото)

Рятувальники разом із освітянами доносили до малят в ігровій формі важливу інформацію

Сьогодні, 17 березня, у дитячому садочку №21 м. Луцька відбувся цікавий захід для його вихованців – свято безпеки, організоване працівниками виставки-музею відділу агітаційно-пропагандистської роботи ЦЗД Управління ДСНС України у Волинській області та вихователями ДНЗ №21 «Мальвіна» управління освіти Луцької міської ради.



Відома казочка про «Вовка та семеро козенят» звучала у стінах дитячого закладу на новий лад, протипожежний.



А почалося все з казки. Відома казочка про «Вовка та семеро козенят» звучала у стінах дитячого закладу на новий лад, протипожежний. Сучасна мама-коза перед тим, як вийти із хатки, наказала усім вести себе гарненько та не забула перевірити стару піч аби жаринки не спричинили пожежу, вимкнути газову плитку, де варились овочі, вимкнути праску, якою перед тим користувалася та й пішла на базар. Неслухняні козенята хоч і не дуже й чемні, але дотримали обіцянку дану мамі – вони не брали до рук сірників та не бавилися з вогнем, а й ще навчили Вовчика-братика бути обережним у побуті.


Для того аби дітлахи краще засвоювали важливі та не дуже цікаві для них постулати безпеки, де багато слів вживається із часткою «не» – «не забудьте вимкнути електроприлади, виходячи з дому», «не дозволяйте дітям гратися із сірниками», «не паліть суху траву», «не залишайте дітей наодинці» та інші рятувальники не читали довгих лекцій. Вони запропонували діткам підказувати працівникам ДСНС, що потрібно робити для того, щоб загасити пожежу. Найсміливіші слухачі виходили та демонстрували як ліквідувати намальований вогонь іграшковим вогнегасником, як ковдрою можна загасити невеличке полум’я у квартирі тощо.


Далі було ще цікавіше – працівники служби порятунку «101» продемонстрували малятам мультфільм на пожежну тематику та вручили дітям тематичні листівки із правилами безпеки життєдіяльності та нові кишенькові календарики із номерами служб екстреного реагування, щоб діти змогли переглянути корисні та важливі правила вдома разом з батьками.

Telegram Channel