Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ХТО СТОЇТЬ ЗА ВИБУХАМИ НА ТРОЄЩИНІ?

Керівник київської міліції Олександр Міленін на прес-конференції продемонстрував журналістам відеозйомки, на яких один із затриманих за підозрою в організації вибухів на Троєщинському ринку зізнається, що акцію вчинено з політичних мотивів...

Керівник київської міліції Олександр Міленін на прес-конференції продемонстрував журналістам відеозйомки, на яких один із затриманих за підозрою в організації вибухів на Троєщинському ринку зізнається, що акцію вчинено з політичних мотивів. "Вибухами, - твердив затриманий, - я хотів спонукати до того, щоб суспільство задумалося...". Нагадаємо, спрацювало два саморобні вибухові пристрої, внаслідок чого поранення отримали 14 осіб, одна людина загинула.
26 серпня київська міліція затримала "організоване злочинне угруповання" з чотирьох осіб за підозрою у скоєнні вибухів. Двоє із затриманих мали посвідчення Української народної партії (УНП), що входить у блок Ющенка. За словами Міленіна, у ході слідства затримані у скоєнні даного злочину "зізналися повністю". На запитання журналістів, чи були присутні при дізнаннях адвокати підозрюваних, представники міліції заявили, що вони відмовилися від адвокатів. Наразі троє з чотирьох затриманих арештовані. Співробітниця секретаріату УНП проходить у справі як свідок і відпущена на волю без підписки про невиїзд.
Тим часом на прес-конференції лідер УНП Юрій Костенко заявив, що серед підозрюваних немає представників Української народної партії. Серед затриманих - Олександр Пастух, який працює в штабі кандидата в президента Богдана Бойка (саме Пастух визнав, що виготовив вибуховий пристрій), та Дмитро Савченко, який працює на "5 каналі", раніше працював охоронцем лідера "Братства" Дмитра Корчинського ("Братство" це заперечує), а зараз перебуває в партії УНА Едуарда Коваленка. Ще один учасник цих подій Тарас Швиденко є активістом організації "Тризуб", яка підтримує Бойка. Затримана, а пізніше відпущена Наталія Ковальчук проживає з Швиденком і працює в секретаріаті УНП - у відділі, який відає документацією, зокрема, партійними посвідченнями. Керівник секретаріату УНП Соколовський сказав, що посвідчення Пастуха, продемонстроване на прес-конференції в міліції, є фальшивим, оскільки не може мати номер 581, бо членів райорганізації лише 38.
На думку деяких політологів, Корчинський і Бойко - кишенькові кандидати, які працюють на владу, створюючи провокації проти Ющенка. Юрій Костенко назвав вибухи на Троєщині спланованою акцією і нагадав, що "з підпалу "Рейхстага" почалася диктатура Гітлера" (Гітлер сам організував підпал, а звинуватив у цьому комуністів - ред.). "А українська диктатура може початися з вибухів на Троєщині", - додав Костенко. А Віктор Ющенко заявив: "Я переконаний, що через певний час громадяни знатимуть, хто з влади, зокрема з Міністерства внутрішніх справ, організував вибухи на Троєщинському ринку".
Telegram Channel