Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Горохівщині ввели нову моду

Волинь-нова

На Горохівщині ввели нову моду

Це – дарувати бібліотекам книги

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Книгам, як і людям, хочеться спілкування з тими, хто їх любить і цінує. Думається, що так міркують щирі шанувальники книжкової царини, які щедро діляться прочитаними виданнями з іншими.


Читачі і працівники бібліотечних установ Горохівщини дуже раді кожному, хто приходить у сільську чи міську скарбницю  зі своїм друкованим дарунком, не чекаючи місячника «Подаруй бібліотеці книгу».



Ці подарунки – найгарніші, бо слугуватимуть мудрістю ще багато років усім, хто величає книгу багатством, духовністю, другом і вчителем.



До слова, він у Горохівській ЦБС нещодавно закінчився і бібліотекарі дякували всім, хто ввірив їм  берегти свої улюблені видання  і пропонувати їх великій родині книголюбів району.


Тепер на стелажах дорослої бібліотеки читачі міста знайдуть детективи, енциклопедії, любовні романи з домашніх книгозбірень горохівчан Алли Бояркевич, Леоніда Міхна, Тетяни Мазін, Юрія Мудрака, популярні посібники В’ячеслава Сергєєва, власну творчість Світлани Григор’євої та книги з домашньої бібліотеки Світлани Оніги зі села Пустомити.


Змістовну «Історію мужності, братерства, самопожертви» про захисників Донецького аеропорту читачам міста подарували депутати районної ради від ВО «Свобода» Валентина Магурчак і Леонід Кравчук, двотомник Василя Іванишина «Державність нації» – керівник Горохівського осередку ВО «Тризуб» імені Степана Бандери,  референтурного підрозділу «Жіноча січ» – Олена Климчук, власний поетичний реквієм «Рабство лікують повстаннями» – його творці-львів’яни Наталія Крісман і Роман Лесюк.


У дитячу бібліотеку наймолодшим допитливим читачам енциклопедичне видання приніс від душі Роман Вітюк, книги з цікавими історіями – Олена Козаченко.


Приємно, що своїх благородних меценатів нажили і  сільські бібліотеки. Директор ПП «Злагода» Микола Линчук подарував книголюбам села Шклинь аж 60 книг.  У бібліотеці-філії села Підбереззя дорослі і юні мають змогу почитати пресу, яку для них передплатили керівники ФГ «Підбереззя» і ФГ «Захід» Валерій Шевчук і Валерій Нечипорук, а ще зачитуються літературою від поетки-киянки Антоніни Листопад, журналіста-киянина Олександра Наказненка, творчої особистості Анни Борнейко.


Смолявські читачі вдячні за гарні примірники від фермера Анатолія Маслічука, доброзичливих жителів села Людмили Фіщук, Людмили Длузки, Сергія Шкорбатюка.


Ці подарунки – найгарніші, бо слугуватимуть мудрістю ще багато років усім, хто величає книгу багатством, духовністю, другом і вчителем.

Telegram Channel