Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Китай займається розробкою багаторазових ракет-носіїв

Система дозволятиме повторно використовувати елементи ракети-носія після запусків за аналогією з ракетами Falcon 9 компанії SpaceX

Розробка ведеться Дослідним інститутом ракетної техніки Китайського об'єднання космічних технологій (CALT), повідомляє ZN.ua з посиланням на South China Morning Post. В системі передбачається застосування численних парашутів, що спрацьовують до входження в щільні шари атмосфери, за допомогою яких компонент ракети-носія буде повертатися без пошкоджень.



SpaceX кілька разів вдавалося посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу платформу.



Компонент ракети-носія також буде оснащуватися спеціальною подушкою безпеки, яка дозволить зберегти стартовий ракетний двигун під час посадки на землю. Дата завершення розробки системи поки не називається.


SpaceX кілька разів вдавалося посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу платформу в океані і двічі ракета приземлилася на космодром. Компанія заснована в 2002 році колишнім власником електронної платіжної системи PayPal Ілоном Маском. Вона є приватним розробником серії ракет-носіїв і комерційним оператором космічних систем.






Telegram Channel