Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Буде рівненська громада з волинськими селами?

Кажуть, що їхні діти разом навчаються у школі й садочку, адже відстань між ними – всього кілька кілометрів

Валентин СТАВСЬКИЙ


Боремельська об’єднана територіальна громада, що в Демидівському районі на Рівненщині, запрацювала у новому статусі. Вибори голови і депутатів там відбулися 11 грудня минулого року, а в січні  ОТГ вийшла на прямі міжбюджетні відносини з державою. Голова громади Віктор Корінь уже підібрав команду однодумців. У селах обов’язки старост виконують колишні сільські голови. Тож почали планувати, як реформувати освітню галузь, вирішувати інші актуальні питання. 



Нещодавно було прийнято зміни до законопроекту щодо змін меж районів.



Місцеве населення особливо турбує питання охорони здоров’я: чи доцільно створювати центр первинної медичної допомоги на два села, як і коли працюватиме електронний реєстр хворих… 


Тим часом Віктор Корінь повідомив, що Боремельська об’єднана територіальна громада включена у міжнародний проект Світового банку.  Наступного року там заплановано створити сучасну медичну амбулаторію за його кошти. На цей проект у Демидівському районі і Боремлі, зокрема, покладають чималі надії у сфері охорони здоров’я. 


Крім того, боремельці хотіли б розширити свої межі, приєднавши кілька сусідніх сіл з Волинської області. Кажуть, що їхні діти разом навчаються у школі й садочку, адже відстань між ними – всього кілька кілометрів.


  – Поки таких перспектив нема, адже змін меж областей чинним законодавством не передбачено. Однак нещодавно було прийнято зміни до законопроекту щодо змін меж районів. Тож якщо будуть такі думки місцевого населення – тоді приєднувати сусідні села різних районів (але не областей) можна буде, – пояснив консультант із правових питань Рівненського регіонального офісу реформ Василь Курилас.

Telegram Channel