Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Російський спортсмен Андрій Дмитрієв, який розповів про допінгову мафію, втік із Росії

Бігун побоюється за свою безпеку

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на DW, після його січневого інтерв'ю німецькій телекомпанії «ARD» про допінгову мафію в Росії, спортсмен зазнав такого тиску, що «не залишилося альтернативи втечі». Про це розповів Дмитрієв в новому інтерв'ю, опублікованому на сайті «ARD» в суботу, 18 березня.



Незабаром після виходу інтерв'ю легкоатлета звільненили з двох тренерських центрів у його рідному місті.



 За словами Дмитрієва, в Росії «багато хто сприйняв інтерв'ю і надані докази як шкідництво». Незабаром після виходу інтерв'ю легкоатлета звільненили з двох тренерських центрів у його рідному місті. «Росіяни просто не готові до культури викриттів», - вважає Дмитрієв.


 За його словами, російське телебачення провело брудну кампанію проти спортсмена, піддаючи тиску його родичів. Грубий тиск на Дмитрієва також чинили представники військкомату, змусивши підписати зобов'язання з'явитися на призовний пункт, і Слідчого комітету РФ, куди його викликали як свідка.


 Він повідомив, що під час бесіди в Москві слідчий називав його «шпигуном» і змушував підписати протокол, де спотворювалися його слова. За словами спортсмена, Всеросійська федерація легкої атлетики не надала йому підтримки, так само і Російське антидопінгове агентство. Повертатися до Росії бігун не має наміру.



Telegram Channel