Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ОНУКА КОРОЛЕВИ ВИЙШЛА ЗАМІЖ ЗА БУДІВЕЛЬНИКА

Леді Давіна Віндзор, двоюрідна онука британської королеви, 20-та у списку претендентів на корону, вийшла заміж за будівельника з Нової Зеландії Гаррі Льюїса...

Леді Давіна Віндзор, двоюрідна онука британської королеви, 20-та у списку претендентів на корону, вийшла заміж за будівельника з Нової Зеландії Гаррі Льюїса. Наречений— представник корінного народу островів — маорі, син фермера і служниці. Це не злякало наречену, яка виросла в Кенсінгтонському палаці і навчалася в кращих приватних школах Великої Британії.
Весільна церемонія пройшла у родинному палаці Давіни. До Лондона на вінчання приїхала майже вся родина Гаррі.
Молодята познайомилися на індонезійському острові Балі. Вже чотири роки вони живуть разом у Новій Зеландії, однак після весілля хочуть залишитися у Британії.

ШОКОЛАДНІ ВАННИ ВІД ЗМОРШОК
Мрія всіх ласунів здійснюється в одному з австрійських спа-центрів. Там любителям шоколаду пропонують зануритися у ванну, наповнену цим солодким продуктом. Як стверджують косметологи центру, шоколадні ванни тонізують і омолоджують шкіру.
В оздоровчому спа-центрі “Bad Eisenkappel” в провінції Карінтія на півдні Австрії немає відбою від клієнток, які бажають на собі випробувати нову “смачну процедуру” — розслабляючі ванни з розплавленого шоколаду.
За словами косметолога спа-центру Ніни Сабітцер, ці пінно-коричневі ванни містять масло какао із зміцнюючими і тонізуючими властивостями та запобігають появі зморщок. Косметолог додала, що клієнтам дозволяється плескатися в шоколаді, але не рекомендується його їсти, аби процедура не дала побічний ефект у вигляді зайвих кілограмів.

КВІТКОВІ СУКНІ
Сукні з рожевих пелюсток і сумочка з листя гарденії! Мрію багатьох модниць втілив у життя дизайнер з Південної Африки. Колекцію квіткових нарядів створив відомий флорист Франц Грабі. Він вважає, що стиль мілітарі, що протримався на гребені популярності декілька сезонів підряд, відійде в минуле. Замість уніформи кольору хакі модельєр-мрійник пропонує одяг із справжніх кольорів.
На казкове дефіле в Йоганнесбурзі зібралася небачена кількість глядачів. Проте, незважаючи на ажіотаж, в реальному житті “сукні для дюймовочки”, на жаль, недовговічні.

ЮВІЛЕЙ СВІТЛОФОРА
Перші в світі електричні світлофори, які регулюють дорожній рух, були встановлені 90 років тому на перехресті авеню Евкліда і 105-ї Східної вулиці в Клівленді в штаті Огайо (США).
Вони перемикали червоне і зелене світло і видавали застережливий звуковий сигнал. Жовтого кольору на світлофорі не було.
Незабаром після Клівленда двокольорові електричні світлофори з’явилися на вулицях Нью-Йорка і Чикаго, а в 1918 році в Нью-Йорку був встановлений перший триколірний “регулювальник”.

КОНКУРС САМОРОБНИХ ЛІТАКІВ
Змагання саморобних літальних апаратів провели в американському місті Портленд. У конкурсі, який тут проводили вперше, взяли участь 24 команди. Вони боролися за солідний перший приз — 12 тисяч доларів.
Довжина апарата не повинна була перевищувати 9 метрів і важити він може не більше 201 кілограма. Прискіпливе журі оцінювало технічні можливості літальних апаратів, винахідливість конструкторів, сміливість пілотів, а також оригінальність зовнішнього вигляду машин. Переможцем став Шон Серелл на апараті під назвою “Екс-Вінг Глідер”. Свідками його тріумфу були понад 50 тисяч глядачів.

ЗАБОРОНИЛИ КОСМЕТИЧНІ ОПЕРАЦІЇ ДЛЯ КОРІВОК
Члени оргкомітету австралійської сільськогосподарської виставки не на жарт стурбовані збільшенням косметичних операцій серед худоби, яку привозять на виставку. Через це введені заборони фермерам прикрашати своїх підопічних за допомогою пластичної хірургії.
Рада сільськогосподарської виставки в Тасманії вважає, що деякі учасники, бажаючи виграти головний приз,піддають своїх тварин хірургічним операціям для поліпшення їх зовнішнього вигляду. Щоб уникнути подібної практики, був випущений “етичний кодекс”, де підкреслюється неодмінне правило про те, що тварина повинна бути природною.
“Ми не хочемо , щоб вим’я у корів було штучно ущільнено силіконом або склеєно. Ми також не хочемо, щоб учасники накачували животи тварин повітрям для збільшення їх розмірів. Ми взагалі не хочемо ніякого втручання в тіло тварини. Єдине, що нам потрібно — щоб учасники представляли їх такими, якими виростили”, — заявив представник ради виставки.
Telegram Channel