Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Парубій пояснив, чому не зареєстрували законопроект про відставку прем'єра

Апарат Верховної Ради не зареєстрував законопроект про відставку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана через те, що законопроект суперечить законодавству

Про це в ході засідання погоджувальної ради заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.


"Перед засіданням погоджувальної ради була зустріч фракцій і апарату (ВР. – Ред.) і мені, власне. Дали довідку і я хочу наголосити шановним колегам народним депутатам, в 2015 році ВР цього скликання прийняла закон про КМУ, в якому чітко врегулювала взаємовідносини між ВР і КМУ", - заявив А.Парубій.



Документ передбачає, що ВР може звільнити члена КМУ, крім прем’єр-міністра України і передбачає механізм для цього.



За його словами, документ передбачає, що ВР може звільнити члена КМУ, крім прем’єр-міністра України і передбачає механізм для цього.


"Або за пропозицією Президента України, або 150 народних депутатів України (мають зібрати підписи. – Ред) для звільнення міністрів", - сказав А.Парубій.


Він зазначив, що у питанні звільнення членів Уряду буде опиратися виключно на правові підстави.


"Коли дехто говорить, що немає значення, які законопроекти зареєстровані – ні, апарат має опиратись на закон. Тому я сьогодні питав, якщо буде поданий закон про відміну сили тяжіння, ми що маємо його зареєструвати і перетворювати парламент…вибачте дискредитовуючи його до самого кінця?" - сказав А.Парубій.

Telegram Channel