Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
СБУ готується заборонити в’їзд в Україну росіянці-учасниці «Євробачення»

Волинь-нова

СБУ готується заборонити в’їзд в Україну росіянці-учасниці «Євробачення»

Самойлова порушила українське законодавство, оскільки в 2015 році виступала в окупованому Криму, куди в'їхала з порушенням встановленого порядку Україною

Служба безпеки України (СБУ) підготувала документ про заборону в'їзду в Україну учасниці Євробачення від РФ Юлії Самойловій. Як повідомляє УНІАН, про це голова СБУ Василь Грицак заявив сьогодні в коментарі журналістам у Києві.



Моя позиція чітка, закон має бути один для всіх... Я вважаю, що вона не має приїжджати в Україну.



«На цю хвилину рішення про її заїзд в Україну чи не заїзд поки що не прийнято, хоча відкрию таємницю, відповідний документ вже підготовлено», – сказав Грицак.


Також голова СБУ зазначив, що він особисто вважає її приїзд в Україну недоцільним. За його словами, Самойлова не просто відвідувала Крим, але й залишила записи в соціальних мережах, де вона висловлювалася з приводу України, її влади, взятого курсу на євроатлантичну інтеграцію.


«Моя позиція чітка, закон має бути один для всіх... Я вважаю, що вона не має приїжджати в Україну», – сказав Грицак. Варто відзначити, що раніше російські ЗМІ повідомили, що СБУ вже дала дозвіл Самойловій на в'їзд в Україну для участі в «Євробаченні-2017». Разом з тим Самойлова порушила українське законодавство, оскільки в 2015 році виступала в окупованому Криму, куди в'їхала з порушенням встановленого порядку Україною.

Telegram Channel