Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
50 лучан отримали «Сонячну премію»

Волинь-нова

50 лучан отримали «Сонячну премію»

Відбулася церемонія вручення відзнак "Сонячна премія"

У Палаці учнівської молоді відбулася церемонія вручення відзнак "Сонячна премія" від громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Голова правління Волинської обласної громадської організації "Даун синдром" Олена Мельник зазначила, це нагода подякувати за співпрацю небайдужим людям, які прагнуть покращити якість життя дітей, які прийшли у цей світ трішки іншими,. йдетья на сайті міськради.



У переддень Всесвітнього дня людини з синдромом Дауна нагороди отримали близько 50 лучан.



У переддень Всесвітнього дня людини з синдромом Дауна нагороди "Сонячна премія" отримали близько 50 лучан. Це представники державних установ, комунальних підприємств, засобів масової інформації благодійних організацій, церков, волонтери. Серед нагороджених секретар міської ради Юлія Вусенко, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш, начальник управління освіти Олег Гребенюк, директор Палацу учнівської молоді Степан Сидорук, директор КП “Луцький зоопарк” Людмила Денисенко, керівники дошкільних навчальних закладів та шкіл. Вони отримали спеціальні статуетки, Подяки та чудові пісні, вірші, хореографічні композиції від “сонячних дітей”. Юлія Вусенко щиро подякувала за відзнаку, акцентуючи, що вона їй особливо дорога, адже “сонячні діти” завжди щирі, готові дарувати свою любов іншим. “Ми маємо максимально їх залучати до міських заходів”, - сказала вона і запевнила, що міська рада й надалі буде підтримувати цих особливих дітей.


Олена Мельник розповіла, що організація об’єднує 70 родин дітей з синдромом Дауна, членів їх родин та фахівців, які працюють з цією категорією людей. Це дало можливість батькам, які виховують дітей-інвалідів та фахівцям поділитись своїм досвідом та знаннями, підтримати один. Вона звернулася до присутніх у залі посприяти швидшому відкриттю у місті центру реінтеграції, який допоможе вирішити чимало проблем дітей та молоді з особливими потребами.


В рамках заходу відбулася благодійна акція, під час якої можна було придбати різнокольорові шкарпетки з написом “21хромосома”, яка стає причиною народження особливих дітей. Олена Мельник закликала тих, хто придбав шкарпетки, одягти їх завтра, щоб привернути увагу до сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна.


На завершення свята 40 родин “сонячних дітей” отримали продуктові набори, а 60 дітей з синдромом Дауна - гостинці від Луцької міської ради і Волинського обласного благодійного фонду “Дитяча місія. Україна”.

Telegram Channel