Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луцька молодь обговорила проблеми расизму

Волинь-нова

Луцька молодь обговорила проблеми расизму

18-26 березня проходить Європейський тиждень проти расизму, під час якого пропагують рівність між людьми, незалежно від кольору шкіри

Юлія КНИШ,  учениця Луцької гімназії №21


У Луцьку цей захід відбувається вперше. На зустрічі, яка проходила у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, близько 30 студентів і учнів обговорили проблеми дискримінації і расизму в Україні та способи протидії.


Познайомившись і відчувши себе більш впевнено, всі змогли бути відвертішими і щирішими, адже проблема дискримінації є важливою і знайомою, мабуть, кожному. Презентації, які створювали в групах, дали змогу дізнатися думку когось іншого і поділитися своєю точкою зору. Згодом усі по черзі розповідали, що є дискримінацією і де вона проявляється. А присутність людей, які відчували її на собі, – це найсуттєвіше, що допомогло зрозуміти природу расистів і вирішити як боротись із їхніми стереотипами та пропагувати думку про рівність усіх людей.



Яка адекватна людина зупинятиметься на вулиці і зображуватиме мавпу? Це смішно, але водночас і страшно.



— Багато хто вважає, що не існує жодної проблеми. І вони в свою чергу матимуть рацію. Проблема гостро поки не стоїть ні для України, ні для Луцька. Хоча якщо порівняти відсоток іноземних студентів за останні 4 роки, то він виріс у декілька разів. Україна й ніби славиться "гостинними людьми", але реалії такі, що ми лише на півшляху до усвідомлення людських прав. Цей проект розрахований, як і на наших студентів, так і на приїжджих іноземців. Маємо на меті запобігти подальшому ускладненню ситуації та збільшити рівень толерантності, — прокоментував цю подію один із організаторів проекту Дмитро Савчук.



Стереотипи продовжують розділяти людей на касти і не дають їм розвиватись. Розповідь Елвіса і Адекса, котрі приїхали до Луцька навчатись, змушує задуматись, чи не потрібно уже починати боротись із людською обмеженістю і негуманністю? Наприклад, яка адекватна людина зупинятиметься на вулиці і зображуватиме мавпу? Це смішно, але водночас і страшно. Адже чи станемо ми справді європейською державою без толерантності і гідного відношення до людей?


 

Telegram Channel