Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Волинські посадовці на чолі з Гунчиком розповіли, що робили в Києві

Чимало питань обговорено під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України, що відбулась 20 березня 2017 року. Однак ключовою темою засідання, у якому взяла участь і делегація Волині на чолі із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, був розвиток за всіма напрямками, особливо що стосується реформ. Тому у засіданні також взяли участь і представники Уряду

Зокрема Волинську делегацію складали голови райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад.
Так, за словами голови Луцької райдержадміністрації Ігоря Ярмольського, одним із основних питань, порушених Президентом України Петром Порошенком під час засідання, був процес децентралізації, у який вступає Україна. Децентралізації у галузі освіти, медицини, соціального захисту, управління дорожньої галузі, тарифної політики та усіх інших суспільно важливих сфер. Відтак, Глава держави наголосив, що у центрі уваги усіх процесів має бути людина, пояснюючи, що економічне зростання має бути конвертоване в якісне життя українських громадян.



Одним із основних питань, порушених Президентом України Петром Порошенком під час засідання, був процес децентралізації, у який вступає Україна.



Тож під час засідання виступали ряд міністрів, зокрема Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян, Міністерства освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, які своєю чергою розповіли про стратегії у кожній галузі на кілька років уперед.
Щодо соціальної сфери, то актуальною на сьогодні є реформа системи охорони здоров’я, про головні зміни в якій розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. За словами голови Горохівської райдержадміністрації Любов Матвєвої, міністр відзначила питання створення округів, а зокрема те, що округів можна зробити багато, але на сьогодні тільки на 60 % забезпечена комплектація лікарів.
- Округів має бути не кількісно, а якісно, тим більше, якщо дозволяє інфраструктура, - також відзначила Любов Матвєєва.
Ще однією важливою для районів піднятою темою на засіданні Ради стала реформа системи освіти, адже наразі триває зреорганізація малокомплектних шкіл. За останні два роки у Горохівському районі цей процес охопив 9 таких шкіл. Однак, як відзначила Любов Миколаївна, претензій досі не було ні від батьків, ні від педагогів, адже працює програма щодо шкільних автобусів, яка співфінансується з районного бюджету.
Окрім цього, як зазначив Ігор Ярмольський, обговорили питання підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.
- Економічне зростання регіонів планують за рахунок розвитку малого і середнього бізнесу, який своєю чергою стане запорукою економічної стабільності держави, - відзначив Ігор Петрович.
Щодо проведення децентралізації влади, то своїми думками поділився голова Любешівської райдержадміністрації Олег Кух.
- Виступала голова об’єднаної громади, де 40 тисяч населення. Отакі мають бути громади, а не по 4-6 тисяч, - відзначив Олег Іванович.
На думку голови Любешівської райдержадміністрації, окреслений шлях реформ є правильним і потужним. Це підтвердила і голова Горохівської райдержадміністрації Любов Матвіїва, яка відзначила позитивний ріст економічних показників, про що стало відомо із численних виступів на засіданні Ради.
- Думаю, всі присутні відчули і зрозуміли, що команда, яка реально працює, обрала правильний вектор руху. Ми впевнені, що в правильному напрямку працюємо. Нам на сьогоднішній день є що втрачати, і ми будемо впевнено та твердо рухатися цим шляхом, - сказав Олег Кух.

Telegram Channel